Home O nama Lečenje prošširenih vena Sastojci Kontaktirajte nas   PORUČITE  
ekomelem
   Lečenje prošširenih vena
prosirene vene na nogama Prošširene vene su uvećane vene koje mogu da budu boje kožže, tamno ljubičaste ili tamno plave boje. Najčeššće se pojavljuju na listovima ili sa unutraššnje strane nogu. Srce pumpa krv bogatu kiseonikom i hranjivim materijama u arterije koje je nose u sve delove tela a vene nose krv siromaššnu kiseonikom iz svih delova tela nazad do srca. Kontrakcijom miššića nogu krv se pumpa nazad ka srcu iz nižžih delova tela. Vene imaju zalistke koji omogućuju da se krv kreće samo u jednom pravcu - ka srcu. Prošširene vene se uglavnom tokom vremena dalje uvećavaju i stanje se pogorššava a izrazito prošširene vene mogu prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Najčeššći simptomi su: pulsirajući bol, noge se brzo zamore, težžina u nogama, oticanje nogu, osećaj ukočenosti u nogama i iritirajući osipi na kožži u blizini prošširenih vena.
    Težži problemi su:
  • Stvaranje krvnih ugruššaka i pojavu infekcija. Krvni ugruššci mogu da budu veoma opasni zbog toga što mogu da se pokrenu iz vena nogu i odu u vene pluća. Ovo stanje možže da bude opasno po žživot jer možže da onemogući normalan rad srca i pluća.

  • Rane ili pucanje tkiva i kožže oko prošširenih vena.

  • Pojava plućne embolije i venske gangrene stopala.
Uzroci ovog oboljenja su najčeššće genetske prirode i uglavnom se svode na slabost zida vene, odnosno njenog srednjeg sloja ili slabost valvularnog aparata odnosno venskih zalistaka. Statistički podaci pokazuju da su osobe koje imaju prošširene vene izložžene riziku tromboze 9 puta višše od onih koje imaju zdrave venske krvne sudove.

Pored genetskog faktora, osobe koje najveći deo vremena provode stojeći, ali i sedeći naročito sa prekršštenim nogama, zatim gojazne osobe i osobe slabo aktivne predstavljaju potencijalnu grupu sa visokim rizikom od obolevanja. Zbog toga se preporučuje lagana ššetnja, koja možže koristiti kao prevencija, čak i po kancelariji, ako je posao takav da se celo radno vreme provodi u sedećem položžaju. Netačno je da ljudi zbog stajanja dobijaju vene, već oni koji imaju vene tešško podnose stajanje, sedenje i statičke pozicije uopššte.

Prošširene vene se mogu javiti u bilo kom delu tela poššto je ono izuzetno bogato venskom mrežžom, ali je najčeššća lokalizacija ipak na nogama. Razlog ovoga je što na donjim ekstremitetima (nogama) postoje dve površšinske vene koje imaju mnogobrojne pritoke. Prošširenje vena se možže javiti na ovim površšinskim venama kao i na njihovim pritokama. Postoje različiti stepeni bolesti i oni se klasifikuju od čisto estetskih, koje spada u prvu grupu, do najtežžih, koji podrazumevaju postojanje rana u predelu prošširenih vena. Ova oboljenja čine četvrtu grupu.

Kod lečenja prošširenih vena treba pre svega voditi računa o prevenciji, ne dozvoliti da problem preraste do nivoa kada ga je tešško ili skoro nemoguće reššiti. Mi najčeššće preporučujemo kombinaciju klasičnih i alternativnih metoda. Elastične čarape su veoma korisne kod smanjenja pritiska u venama, a uz koriššćenje Ekomelema protiv prošširenih vena daju veoma dobre rezultate. Takođe, preporučujemo blago utrljavanje melema na obolele regije. Poboljšanje se oseća tako što noge nisu višše "tešške", otok I bolovi veoma brzo prestaju, a kožža se revitalizuje.

Operacija vena je nekada neizbežžna kada je protok venske krvi kroz venu drastično smanjen. Operacija se vršši ambulantno, nije tešška I komplikovana. Vena se jednostavno izvadi a venska krv nađe periferne puteve do srca gde će se nahraniti kiseonikom I ostalim hranljivim sastojcima I nastaviti da kružži u organizmu.

Ekomelem protiv prošširenih vena ima pozitivno dejstvo kod slabosti venskih zalizaka i kapilara donjih ekstremiteta, koje učvrššćuje i deluje diuretično.

melem za prosirene vene
Hemoroidi simptomi i lecenje | Virusne bradavice | Kozne bolesti | Protiv bubuljica | Reuma | Prosirene vene| Hemorrhoids